Activiteiten

Streekmuseum Veldzicht

Restaurant Plein6 en streekmuseum Veldzicht hebben de handen ineengeslagen! Streekmuseum en Restaurant Plein6 liggen nagenoeg in het verlengde van elkaar. Ben je bij streekmuseum Veldzicht geweest en heb je zin om aansluitend lekker te lunchen? Op vertoon van je entreeticket heb je op dezelfde dag nog een leuke korting van 25% op een lunchgerecht naar keuze.

Streekmuseum Veldzicht is gevestigd in boerderij Veldzicht, gebouwd in 1864 door Jacobus Hoogeveen. In 2008 kreeg het Genootschap Oud Noordwijk bij testament van Jaap Hoogeveen de beschikking over het zomerhuis en de varkensstal van de boerderij. In 2009 ging het museum open. Het brengt de geschiedenis van Noordwijk met een mooie tijdlijn, van prehistorie tot nu, in beeld. Centrale thema’s zijn de bollenteelt en de kruidenteelt, onder andere met een authentieke kruidenwinkel. Het bijzondere koeienras Blaarkoppen, waar de streek ook om bekend stond, is het derde thema. De voorkamer en de keuken van het zomerhuis kunt u ook bezichtigen.

Streekmuseum Veldzicht en de tuinen
Herenweg 114
2201 AL Noordwijk
T: 0642204546
E: info@streekmuseumveldzicht.nl

Openingstijden
Van half april tot eind september op zaterdag en zondag van 14.00 – 17.00 uur. Groepen kunnen andere openingstijden afspreken. In het museum en de tuinenzijn rondleidingen mogelijk. Voor meer informatie, ook over educatieve activiteiten, kunt u contact opnemen met de locatiemanager: 06 81284798. De tuinen zijn toegankelijk van zonsop- en zonsondergang.

Toegangsprijzen
Volwassenen €6,-
Kinderen van 5 tot en met 12 jaar €3,-
Museumkaarthouders en GON-leden gratis

Heeft u andere wensen? Bel, mail of kom gerust langs voor meer informatie.

Neem contact opof bel 088 – 0363241