Over ons

Trots op ons team

Restaurant Plein6 is een unieke plek op woonzorgpark Willem van den Bergh, om te zijn en om te werken. Het is een prachtige ontmoetingsplek, waar verschillende mensen elkaar treffen. Van bewoners van het park tot recreanten, van kinderen tot senioren en van medewerkers 's Heeren Loo tot mensen die hun verwant bezoeken. Of je nu komt voor een kopje koffie met een krantje, voor een kinderfeestje of een meeting; iedereen is welkom bij Restaurant Plein6. Je zult merken dat ieder bezoek aan ons restaurant uniek en oprecht is, waarin kwaliteit, beleving en gezelligheid – voor medewerker en klant – voorop staat.

Het restaurant telt ruim 100 zitplaatsen, is modern ingericht en geeft een prachtig breed uitzicht over de nieuw aangelegde tuin en het woonzorgpark. Met een vakkundige, creatieve kok en een enthousiast team maken wij een volgende stap naar professionalisering en het waarborgen van kwaliteit. We hebben een menukaart samengesteld met betaalbare, zowel diverse klassieke als moderne gerechten.

Met Restaurant Plein6 creëren wij vooral een gezellige en toegankelijke ontmoetingsplek zoals we die van vroegere tijden op het park kennen, maar wel voorzien van een modern jasje.

Restaurant Plein6 Noordwijk
Chayenne
Ik combineer het werken in het restaurant met werken in de Spar. Dat is een fijne afwisseling. Voor 1 dag in de week zoek ik nog een andere leuke dagbesteding. Samen met mijn jobcoach kijk ik wat ik straks nog meer zou kunnen doen. Tv kijken, mijn eigen huisje schoonmaken, voor mijn kat zorgen, dat zijn de dingen die ik doe als ik vrij ben. Mijn doel is om over drie jaar ambulant te kunnen gaan wonen. Dus daar werk ik nu naartoe. Ik woon nu gekoppeld aan een woning van 's Heeren Loo, met af en toe een beetje begeleiding. Ik kook zes dagen per week voor mezelf, de zevende dag maak ik het mezelf makkelijk en haal ik eten bij de woning. Wat ik lekker vind van de kaart? Eigenlijk hou ik van alle soepjes, behalve tomatensoep, dat is nou eenmaal niet zo mijn ding...
Restaurant Plein6 Noordwijk
Corina
Als vrijwilliger ben ik een paar jaar geleden aan de slag gegaan in de Bakkerij. Dat vrijwilligerswerk vond ik zo leuk, dat ik heb geprobeerd er mijn werk van te maken. Zonder ervaring ben ik binnengekomen bij de Bakkerij en vervolgens kon ik doorstromen naar het restaurant.  Ik heb de kans gekregen om van mijn vrijwilligerswerk een betaalde baan te maken en die heb ik met beide handen aangegrepen. Ik werk graag op vrijdagavond. Dan bak ik patat voor de woningen. Dat is best even flink doorwerken, maar dat is altijd zo leuk en gezellig. Als ik vrij ben hou ik van een bioscoopje pakken, of naar een terras en niet te vergeten de sportschool.  
Restaurant Plein6 Noordwijk
Dita
Inmiddels 21 jaar geleden kwam ik in het ‘oude’ restaurant werken. Cliënten kwamen dagelijks hier eten, op zondag was het echt een feestje. Na de kerkdienst kwamen ze allemaal. We kookten dan een luxe zondagse maaltijd, met lekker vlees en bijzondere groente én een speciaal toetje. We kenden iedere cliënt bij naam en zij ons ook. Het was mijn wens om dit werk met deelnemers samen te kunnen doen, dat is gelukt! Ik zie mezelf als hun trainer, hoe meer zij leren, hoe trotser ik ben! Iedere persoon is een schakel in de ketting, allemaal even belangrijk. Haak je aan dan kun je deel uitmaken en jouw bijdrage leveren. Dit werk is juist door deze samenwerking zo bijzonder.
Restaurant Plein6 Noordwijk
Greet
Mijn uitdaging in deze baan is om samen met ‘de jongens’ te koken en daarin hun ontwikkeling te zien. Het is bijzonder dat ik er niet alleen voor hen ben, maar zij evengoed voor mij. Om te relativeren, met hun oprechtheid, hun warmte. We hebben het heel fijn met elkaar, maar er is ook ruimte om het soms oneens te zijn. Daar leren we ook van. Van huis uit ben ik opgevoed met Indonesisch eten, de saté marinade komt dan ook uit mijn koker. Naast koken is reizen een andere hobby van me! 
Restaurant Plein6 Noordwijk
Hans
Ik ben Hans, 38 jaar, vader van Faya van 6 en Sylvie van net 1. Sinds 1 april werk ik als kok in restaurant Plein6, daarvoor werkte ik 5 maanden op een woning hier op het park. Voor ik in de zorg ging werken heb ik 11 jaar als kok op een groot vissersschip gewerkt. Ik was dan afwisselend een maand thuis of op zee. Ik liep al een tijdje met het idee rond om in de zorg te gaan werken. Mijn moeder en broer werken al in de zorg en mijn andere broer heeft hier ook gewoond. Dit werk heeft me altijd al aangesproken en nu heb ik de voor mij perfecte combinatie gevonden van werken in de zorg met mensen met een verstandelijke beperking en werken als kok. We maken iedere dag iets bijzonders van de gerechten. Het echt samen koken met de deelnemers, dat vind ik echt super. Daar wil ik stappen in maken. Ik ben een echte Katwijker en hou heel erg van het koken met vis. Op dinsdag staat hier dan ook altijd verse vis op de kaart! Zie ik je gauw in het restaurant? 
Restaurant Plein6 Noordwijk
Heleen
Mijn werkweek is heel divers, ik werk in de bakkerij, in de Spar en het restaurant. Daardoor blijft het afwisselend en uitdagend. Op donderdag werk ik altijd met Martijn. We doen samen de zalen en de pantry's. Het is alweer 30 jaar geleden dat ik hier kwam werken. De keuken en het restaurant waren toen heel anders dan nu. Ik had de opleiding verzorgende gedaan en ben me hier ook blijven scholen. Ik heb de afgelopen 30 jaar niet stilgezeten. En nog steeds niet. Als ik niet werk, ben ik lekker in mijn moestuin of in mijn tuin aan het werk. Mijn lievelingseten is nasi of bami. Ik neem dat ook graag mee naar huis zodat ik thuis niet meer te koken. Lekker makkelijk
Restaurant Plein6 Noordwijk
Jari
Restaurant Plein6 Noordwijk
Jenny
Ik ben jaren geleden in de bakkerij begonnen. Nelleke vroeg me na een tijdje of ik het leuk vond om in het restaurant te werken. Ik ben toen in het oude restaurant begonnen en nu werk ik hier, in restaurant Plein6. Ik vind het gebouw echt zo mooi, dat blijf ik zeggen. En alles zit in één, je kunt hier naar de tandarts, naar de fysio, zwemmen en naar het restaurant. Iedere dag komt ik met de bus of met de fiets vanuit Hillegom waar ik zelfstandig woon. 1 dag per week werk ik in de Spar. Je moet wel flexibel zijn om in het restaurant te werken, maar dat ben ik. In het weekend doe ik aan wedstrijdzwemmen. Door corona heb ik ruim 14 maanden niet kunnen zwemmen, het is wel weer wennen om weer te zwemmen. Ik heb een paar keer meegedaan aan de Special Olympics, daarmee heb ik goud, zilver en brons gehaald! Later besefte ik me pas hoe bijzonder het is dat ik dit heb geflikt, daar ben ik best trots op!
Restaurant Plein6 Noordwijk
Jeremy
Als coördinator draag ik zorg voor het ontwikkelen en behouden van passende werkplekken. Ik kijk overstijgend naar het geheel, waarin ik een aantal pijlers heb: gelijkwaardige visie omtrent klant en cliënt, kwaliteit en beleving. Een ontzettend leuke uitdaging om bij te dragen aan de ontwikkeling van een fijne, prettige ontmoetingsplek op woonzorgpark Willem van den Bergh!
Restaurant Plein6 Noordwijk
Jopie
Iedere dag van de week ben ik in het restaurant. Ik hou van mijn klusjes hier en van lekker eten. Een patatje en frikandel, of een gebakken eitje op witbrood, dat vind ik heel lekker! De was vouwen, daar ben ik goed in. Het moet goed en netjes zijn. Vanaf mijn 7e kom ik al hier. Vroeger werkte ik in de theetuin en daarvoor hielp ik de zusters met de hele kleine kinderen. Ik word heel blij van hier werken en hou van een grapje en een geintje. Met de bus kom ik vanuit Katwijk, waar ik zelfstandig woon. Dat vinden ze hier bijzonder, maar ik vind dat gewoon. Ik ben nog helemaal niet oud dus ik kom nog lekker iedere dag werken! Op 18 maart ben ik jarig, maar hoe oud ik word? Dat is een geheimpje!
Restaurant Plein6 Noordwijk
Jos
Sinds een jaar werk ik hier. Mijn vorige baan was bij de blokhut in de Keukenhof. Daar raakte ik geblesseerd, toen ik in de bomen zat. Ik had een gescheurd spiertje. Daarna kreeg ik een andere baan aangeboden, hier in het restaurant. Hier is het super, mooi en schoon. En ik vind het heel leuk om hier te werken.   Als ik vrij ben doe ik aan voetbal en ik maak muziek. Ik ben DJ. Als je een feestje te vieren hebt, kun je mij inhuren! De muziek van de Noordwijkse zanger Alex vind ik geweldig.   Ik ben de oudste thuis en heb 4 jongere zussen, een echt kippenhok was het thuis vroeger. Maar ik woon al een poosje zelfstandig. Ik kan zelf koken maar maak het mezelf soms ook gemakkelijk met een kant en klaar maaltijd.
Restaurant Plein6 Noordwijk
Lorenzo
Restaurant Plein6 Noordwijk
Martijn
Ik werk vier dagen per week in het restaurant. Het allerleukste is afwassen. Maar ook de tafels schoonmaken en lekker kletsen met mensen vind ik het leukst. Ik heb alleen maar leuke collega's hier, iedere dag werk ik met veel plezier. Mijn lievelingseten is een uitsmijter. Als ik mag kiezen, dan kies ik dat! Na het werk ga ik vaak een rondje hardlopen door het park, vaak met Nigel van de bewegingszorg. Schoenen aan en gaan! Daarna heb ik wel eens spierpijn, dan weet ik dat ik goed mijn best heb gedaan.
Restaurant Plein6 Noordwijk
Milou
Ik verheug me erop om straks meer avonden te mogen gaan werken, als we open zijn. ’s Avonds zie je toch weer andere mensen die even komen eten. Dat maakt het leuk, de afwisseling. Overdag maak je de broodjes, ’s avonds doe je weer andere dingen. Vanuit mijn stage ben ik in het restaurant gaan werken, tussendoor heb ik even op de woningen gewerkt, maar de laatste 10 jaar werk ik alweer in het restaurant. Elke dag ga ik met een lach op mijn gezicht naar mijn werk. Ik hou ervan om een praatje te maken met de klanten. Het is spannend om mensen aan tafel gaan bedienen, dat is nieuw voor me, maar voor alles is een eerste keer! Ik heb er zin in!
Restaurant Plein6 Noordwijk
Petra
Na lange tijd in de thuiszorg en in een restaurant voor ouderen te hebben gewerkt, kwam ik hier terecht. En daar heb ik geen minuut spijt van gehad. Ik zit hier helemaal op mijn plek. In mei ga ik zelfs de opleiding tot persoonlijk begeleider volgen. Nu doe ik dit werk op mijn ervaring en gevoel, maar straks breng ik gelijk in praktijk wat ik tijdens de opleiding leer. De combinatie van werken in de horeca en met dit team is echt heel leuk. Wat 2,5 jaar geleden begon als een bijbaantje, is nu mijn droombaan geworden. Wat ik het lekkerst vind van onze kaart? Je mag mij wakker maken voor een broodje carpaccio, dat is echt een topper.
Restaurant Plein6 Noordwijk
Priyanthie
Restaurant Plein6 Noordwijk
Rebecca
Ik ben nu 22 jaar, toen ik 18 jaar was kwam ik hier werken. Iedere dag kom tik met de taxi naar het werk. Ik maak graag broodjes, dat kan ik ook goed. Op mijn vrije dagen ga ik soms wandelen met mijn ouders en onze hond. Die heet Jack, hij is zwart met wit. Duco mijn broer heeft al een eigen auto, hij haalt me wel eens op om een ritje te maken. En als mijn vader en moeder en mijn broer hier in het restaurant komen vinden zij dat leuk om mij aan het werk te zien en ik ben ook trots op dat ik hier werk!
Restaurant Plein6 Noordwijk
Sander
Ik werk al 10 jaar in het restaurant. Het nieuwe restaurant is zo mooi en dat ik hier nu met een echte kok kan werken, vind ik leuk. Mijn grootste hobby is soep maken, mosterdsoep is mijn favoriet. Ik woon nog thuis bij mijn ouders, waar ik in het weekend ook soep maak. Ik heb al veel van Hans, onze kok geleerd, zoals augurken schuin snijden, maar ik wil nog veel meer leren zoals caesar dressing maken en knoflook snijden. Toen ik van school kwam ben ik hier gelijk gaan werken, dat wil ik ook blijven doen. Als ik niet werk hou ik van zwemmen, puzzelen en hardlopen. De 10 kilometer loop ik in 40 minuten. Borstcrawl is mijn favoriete slag. 
Restaurant Plein6 Noordwijk
Willemijn
Ik werk vanaf mijn 16e bij het restaurant, nu al 7 jaar. Na de middelbare school ging ik direct bij het restaurant werken. In Plein 6 werk ik niet alleen in het restaurant maar hou ik ook de pantry's bij en ben ik gastvrouw voor de vergaderzalen. Dat vind ik heel leuk. Het is heel gezellig om hier te werken, we hebben een leuk team. Dat we samen plezier hebben, stralen we uit! In mijn vrije tijd hou ik van afspreken met mijn vriendinnen, winkelen, lezen en wandelen. In de zomer lekker op een terrasje zitten! Vanuit mijn huis loop ik zo de boulevard op, daar ben ik met mooi weer dan ook vaak te vinden.