Restaurant Plein6

Over ons

Restaurant Plein6 is een unieke plek op woonzorgpark Willem van den Bergh, om te zijn en om te werken. Het is een prachtige ontmoetingsplek, waar verschillende mensen elkaar treffen. Van bewoners van het park tot recreanten, van kinderen tot senioren en van medewerkers 's Heeren Loo tot mensen die hun verwant bezoeken. Of je nu komt voor een kopje koffie met een krantje, voor een kinderfeestje of een meeting; iedereen is welkom bij Restaurant Plein6. Je zult merken dat ieder bezoek aan ons restaurant uniek en oprecht is, waarin kwaliteit, beleving en gezelligheid – voor medewerker en klant – voorop staat.

Het restaurant telt ruim 100 zitplaatsen, is modern ingericht en geeft een prachtig breed uitzicht over de nieuw aangelegde tuin en het woonzorgpark. Met een vakkundige, creatieve kok en een enthousiast team maken wij een volgende stap naar professionalisering en het waarborgen van kwaliteit. We hebben een menukaart samengesteld met betaalbare, zowel diverse klassieke als moderne gerechten.

Met Restaurant Plein6 creëren wij vooral een gezellige en toegankelijke ontmoetingsplek zoals we die van vroegere tijden op het park kennen, maar wel voorzien van een modern jasje.

 

 

Restaurant Plein6
Chayenne
Ik combineer het werken in het restaurant met werken in de Spar. Dat is een fijne afwisseling. Voor 1 dag in de week zoek ik nog een andere leuke dagbesteding. Samen met mijn jobcoach kijk ik wat ik straks nog meer zou kunnen doen. Tv kijken, mijn eigen huisje schoonmaken, voor mijn kat zorgen, dat zijn de dingen die ik doe als ik vrij ben. Mijn doel is om over drie jaar ambulant te kunnen gaan wonen. Dus daar werk ik nu naartoe. Ik woon nu gekoppeld aan een woning van 's Heeren Loo, met af en toe een beetje begeleiding. Ik kook zes dagen per week voor mezelf, de zevende dag maak ik het mezelf makkelijk en haal ik eten bij de woning. Wat ik lekker vind van de kaart? Eigenlijk hou ik van alle soepjes, behalve tomatensoep, dat is nou eenmaal niet zo mijn ding...
Restaurant Plein6
Dita
Inmiddels 21 jaar geleden kwam ik in het ‘oude’ restaurant werken. Cliënten kwamen dagelijks hier eten, op zondag was het echt een feestje. Na de kerkdienst kwamen ze allemaal. We kookten dan een luxe zondagse maaltijd, met lekker vlees en bijzondere groente én een speciaal toetje. We kenden iedere cliënt bij naam en zij ons ook. Het was mijn wens om dit werk met deelnemers samen te kunnen doen, dat is gelukt! Ik zie mezelf als hun trainer, hoe meer zij leren, hoe trotser ik ben! Iedere persoon is een schakel in de ketting, allemaal even belangrijk. Haak je aan dan kun je deel uitmaken en jouw bijdrage leveren. Dit werk is juist door deze samenwerking zo bijzonder.
Restaurant Plein6
Greet
Restaurant Plein6
Heleen
Mijn werkweek is heel divers, ik werk in de bakkerij, in de Spar en het restaurant. Daardoor blijft het afwisselend en uitdagend. Op donderdag werk ik altijd met Martijn. We doen samen de zalen en de pantry's. Het is alweer 30 jaar geleden dat ik hier kwam werken. De keuken en het restaurant waren toen heel anders dan nu. Ik had de opleiding verzorgende gedaan en ben me hier ook blijven scholen. Ik heb de afgelopen 30 jaar niet stilgezeten. En nog steeds niet. Als ik niet werk, ben ik lekker in mijn moestuin of in mijn tuin aan het werk. Mijn lievelingseten is nasi of bami. Ik neem dat ook graag mee naar huis zodat ik thuis niet meer te koken. Lekker makkelijk
Restaurant Plein6
Ilse
Restaurant Plein6
Jari
Restaurant Plein6
Jenny
Restaurant Plein6
Jopie
Iedere dag van de week ben ik in het restaurant. Ik hou van mijn klusjes hier en van lekker eten. Een patatje en frikandel, of een gebakken eitje op witbrood, dat vind ik heel lekker! De was vouwen, daar ben ik goed in. Het moet goed en netjes zijn. Vanaf mijn 7e kom ik al hier. Vroeger werkte ik in de theetuin en daarvoor hielp ik de zusters met de hele kleine kinderen. Ik word heel blij van hier werken en hou van een grapje en een geintje. Met de bus kom ik vanuit Katwijk, waar ik zelfstandig woon. Dat vinden ze hier bijzonder, maar ik vind dat gewoon. Ik ben nog helemaal niet oud dus ik kom nog lekker iedere dag werken! Op 18 maart ben ik jarig, maar hoe oud ik word? Dat is een geheimpje!
Restaurant Plein6
Lorenzo
Restaurant Plein6
Marriëlle
Restaurant Plein6
Martijn
Restaurant Plein6
Milou
Restaurant Plein6
Nelleke
Restaurant Plein6
Petra
Na lange tijd in de thuiszorg en in een restaurant voor ouderen te hebben gewerkt, kwam ik hier terecht. En daar heb ik geen minuut spijt van gehad. Ik zit hier helemaal op mijn plek. In mei ga ik zelfs de opleiding tot persoonlijk begeleider volgen. Nu doe ik dit werk op mijn ervaring en gevoel, maar straks breng ik gelijk in praktijk wat ik tijdens de opleiding leer. De combinatie van werken in de horeca en met dit team is echt heel leuk. Wat 2,5 jaar geleden begon als een bijbaantje, is nu mijn droombaan geworden. Wat ik het lekkerst vind van onze kaart? Je mag mij wakker maken voor een broodje carpaccio, dat is echt een topper.
Restaurant Plein6
Priyanthie
Restaurant Plein6
Rebecca
Ik ben nu 22 jaar, toen ik 18 jaar was kwam ik hier werken. Iedere dag kom tik met de taxi naar het werk. Ik maak graag broodjes, dat kan ik ook goed. Op mijn vrije dagen ga ik soms wandelen met mijn ouders en onze hond. Die heet Jack, hij is zwart met wit. Duco mijn broer heeft al een eigen auto, hij haalt me wel eens op om een ritje te maken. En als mijn vader en moeder en mijn broer hier in het restaurant komen vinden zij dat leuk om mij aan het werk te zien en ik ben ook trots op dat ik hier werk!
Restaurant Plein6
Sander
Restaurant Plein6
Willemijn
Ik werk vanaf mijn 16e bij het restaurant, nu al 7 jaar. Na de middelbare school ging ik direct bij het restaurant werken. In Plein 6 werk ik niet alleen in het restaurant maar hou ik ook de pantry's bij en ben ik gastvrouw voor de vergaderzalen. Dat vind ik heel leuk. Het is heel gezellig om hier te werken, we hebben een leuk team. Dat we samen plezier hebben, stralen we uit! In mijn vrije tijd hou ik van afspreken met mijn vriendinnen, winkelen, lezen en wandelen. In de zomer lekker op een terrasje zitten! Vanuit mijn huis loop ik zo de boulevard op, daar ben ik met mooi weer dan ook vaak te vinden.
Restaurant Plein6
Jeremy
Als coördinator draag ik zorg voor het ontwikkelen en behouden van passende werkplekken. Ik kijk overstijgend naar het geheel, waarin ik een aantal pijlers heb: gelijkwaardige visie omtrent klant en cliënt, kwaliteit en beleving. Een ontzettend leuke uitdaging om bij te dragen aan de ontwikkeling van een fijne, prettige ontmoetingsplek op woonzorgpark Willem van den Bergh!

Geschiedenis

Restaurant Plein6 is onderdeel van ’s Heeren Loo. Deze organisatie, die mensen met een verstandelijke beperking ondersteunt, is in 1891 opgericht en heeft een zeer rijke historie. Het huidige woonzorgpark is in 1923 opgezet door de eerste directeur van het zorgpark de heer Jacob Juch. De toenmalige mr. dr. Willem van den Berghstichting heeft in de loop der tijd veel veranderingen ondergaan, zowel qua grootte, inrichting van het park als de kijk op mensen met een verstandelijke beperking. Zo is kwaliteit van leven voor de cliënten steeds meer centraal te komen staan.

Er werd vanaf het begin gekookt door zowel cliënten als koks. Oorspronkelijk werden de aardappels zelfs nog eigenhandig verbouwd, gerooid en geschild. Dit was destijds een vorm van dagbesteding voor veel cliënten. In de jaren ’70 van de vorige eeuw, telde de mr. dr. Willem van den Berghstichting maar liefst 1400 cliënten. Omdat de oude keuken deze aantallen niet meer aankon, is er in 1971 een gloednieuw pand opgeleverd inclusief grote gaarkeuken. De restauratieve voorziening op de ‘Berghstichting’ was geboren. De toenmalige keuken telde tientallen vaste koks, met grote ketels, een speciale lopende band en een restaurant met plek voor 140 personen, zij kookten maaltijden voor cliënten in alle 'paviljoens' en voor alle leerlingen van de toenmalige Z-opleiding. Het restaurant was een groot succes, waarin veel Noordwijkers en Katwijkers zeer regelmatig te vinden waren. Voor velen gold dit restaurant als vaste ontmoetingsplek.

Toen rond het millennium de extramurale zorg (buiten de 'muren’ van het park) een belangrijk thema werd, verhuisden veel cliënten van het park dat inmiddels woonzorgpark Willem van den Bergh heette, naar woningen in de wijk. De cliëntpopulatie liep hierdoor enorm terug op het woonzorgpark. Daarnaast kwam het thema ‘zo normaal als mogelijk’ er bovenop, waarin koken op de woning werd bemoedigd. De directie van ‘s Heeren Loo besloot rond begin jaren ‘10 de eigen keuken volledig te sluiten. Sinds 2014 kwam hiervoor lunchcafé eat&meet in de plaats, voor een broodje of een simpele maaltijd. Met de verhuizing naar Plein 6, in oktober 2020, is de naam gewijzigd naar Restaurant Plein6. Een begin van een nieuw tijdperk!